(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Borůvkový koláč nekynutý
Potřebné ingredience
60 dkg polohrubé mouky
trochu soli
15 dkg cukru
15 dkg másla
1 kostka droždí
1 prášek do pečiva
2 žloutky
vlažné mléko
borůvky
mletý mák s cukrem nebo žmolenka na posypání
žloutek na potření
Postup přípravy
Postup: máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto, které nenecháme kynout. Na pomoučeném vále uděláme bochánky, které upravíme na koláče. Koláče přeneseme na plech s pečícím papírem, okraje koláčů potřeme žloutkem. Na koláče rozložíme borůvky, sypeme mákem nebo žmolenkou a dáme upéci.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé